Avocat drept penal Cluj - GÎNDAC CRISTIAN

Infracțiuni rutiere

Cristian Gîndac este avocat specializat în drept penal, în infracțiuni rutiere precum: conducere fără permis, sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului sau modificarea urmelor accidentului, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Cristian Gîndac oferă consultanță, asistare și reprezentare în fața organelor de urmărire penală (Parchete, secții de Poliție) și a instanțelor de judecată a clienților implicați în dosare care au ca obiect infracțiuni rutiere (infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice). Cristian Gîndac este avocat specializat în drept penal și oferă servicii juridice complete atât suspecților, inculpaților cât și persoanelor vătămate implicate în dosare care au ca obiect infracțiuni rutiere.

Infracțiuni rutiere – Acest tip de infracțiuni sunt săvârșite pe drumurile publice, fie de către persoane care se află sub influența băuturilor ori a altor substanțe, fie care nu posedă permis de conducere, fie autoturismul nu este înmatriculat ori părăsesc locul accidentului.

  • art. 334 Cod penal – Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
  • art. 335 Cod penal – Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  • art. 336 Cod penal – Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
  • art. 337 Cod penal – Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
  • art. 338 Cod penal – Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia
  • art. 339 Cod penal – Împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice
  • art. 340 Cod penal – Nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor
  • art. 341 Cod penal – Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public
Competența materială a organelor de urmărire penală a acestor infracțiuni aparține, de regulă, Pachetelor de pe lângă Judecătorii, iar competența teritorială, organelor de urmărire penală din circumscripția locului unde a fost săvârșită infracțiunea. De asemenea, competența materială a instanțelor de judecată aparține, de regulă, Judecătoriilor.

Programează acum gratuit o întâlnire online cu avocat Cristian Gîndac pentru a obține consultanță juridică în legătură cu dosarul are are ca obiect infracțiuni rutiere!

error: Content is protected !!
Call Now Button