GÎNDAC CRISTIAN CĂLIN
Avocat drept penal Cluj

Iată cum încearcă DIICOT să ne explice – chiar dacă nu sunt suficiente probe pentru a susține o dispoziție de trimitere în judecată – că instalarea unor aplicații precum Telegram, Wicker, Snapchat și Wise, pare cam dubios.

Într-un rechizitoriu emis de către DIICOT, în care nu s-a putut dovedi „traficul” ci doar „deținerea”, în baza principiului „in dubio pro reo” spun ei, totuși, subliniază anumite aspecte care insinuează îndeletnicirea privind un presupus „trafic”.

„În memoria telefonului mobil utilizat de către inculpat au fost descoperite mai multe aplicații, printre care aplicația Telegram, Wicker, Snapchat și Wise.

Primele trei aplicați, sunt utilizate în mod special pentru conversații, find cunoscute ca aplicații care nu stochează conversațile și care șterg la un interval de timp dinainte stabilit toate mesajele.

Aplicația Wise este o aplicație utilizată, atât pentru sistemul de operare IOS, cât și pentru Android, pe care folosind-o, pot fi trimiși bani în străinătate, din orice loc cu conexiune la internet și prin intermediul căreia se poate verifica statusul transferurilor.”

În traducere, DIICOT, chiar dacă nu are probe care să susțină un posibil trafic (deși prin rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată doar pentru deținere în vederea consumului propriu) procurorul de caz face anumite precizări prin care insuflă ideea conform căreia, prin instalarea aplicațiilor amintite mai sus și prin faptul că inculpatul avea instalat un program care cripta toate datele de pe hardisk-ul laptopului, sunt acțiuni specifice unui traficant.

PS. Aveți grijă ce aplicații instalați că s-ar putea să nu se știe 🙂

Call Now Button
error: Content is protected !!