Avocat drept penal Cluj - GÎNDAC CRISTIAN

Înlocuire arest preventiv cu control judiciar. Trafic de droguri de risc și substanțe psihoactive

Clientul nostru a fost reprezentat de către avocat Cristian Gîndac în fața DIICOT – ST Alba, a Tribunalului Alba și a Curții de Apel Alba Iulia.

În sarcina clientului nostru s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1 din legea 143/2000 și distribuire de noi substanțe psihoactive (NSP), în formă continuată, prev. de art. 16 alin. 1 din legea 194/2011.

La data de 5.12.2022, clientului i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, iar ulterior, la aceeași dată, calitatea de inculpat. În continuare, s-a dispus față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, din data de 5.12.2022 ora 15:00 până la data de 6.12.2022 ora 15:00.

La data de 6.12.2022, s-a formulat de către DIICOT – ST Alba referat cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, față de clientul nostru. Tribunalul Alba a admis propunerea și a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația formulată de client.

Ulterior, la data de 22.12.2022, Tribunalul Alba a procedat la verificarea legalității și temeiniciei măsurii arestului preventiv. La termenul fixat, reprezentatul Ministerului Public a solicitat menținerea măsurii arestului preventiv față de clientul nostru, argumentând faptul că temeiurile care au stat la baza luării măsurii se mențin, iar de la momentul luării măsurii și până în prezent, a trecut o perioadă scurtă de timp, de mai puțin de o lună. Suplimentar, s-a arătat că faptele reținute în sarcina inculpatului prezintă o gravitate ridicată, acesta fiind acuzat de trafic de droguri de risc și substanțe psihoactive.

Contrar cererii Ministerului Public, noi am solicitat, în principal, revocarea măsurii, iar în subsidiar, înlocuirea acesteia cu control judiciar, raportat la faptul că temeiurile avute în vedere inițial la momentul luării măsurii nu mai subzistă și nici nu au intervenit temeiuri noi care să justifice menținerea măsurii arestului preventiv.

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de către noi și în consecință, a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu rămânerea definitivă a încheierii.

Tribunalul Alba. Înlocuire arest preventiv cu control judiciar.

Împotriva acestei soluții, DIICOT – ST Alba a formulat contestație, solicitând desființarea încheierii și rejudecând, menținerea măsurii arestului preventiv. În antiteză, noi am solicitat respingerea contestației ca nefondate și menținerea încheierii pronunțată de prima instanță ca fiind legală și temeinică.

La data de 28.12.2022, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată contestația formulată de DIICOT – ST Alba, rămânând astfel definitivă încheierea pronunțată de Tribunalul Alba, iar clientul a fost pus în libertate, de îndată.

Contestație respinsă ca nefondată. Curtea de Apel Alba Iulia.

Astfel, clientul nostru s-a aflat sub puterea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 22 de zile.

Cristian Gîndac, avocat drept penal Alba. Asistare și reprezentare în fața organelor de urmărire penală și a instanțelor de judecată din județul Alba.

  • Judecătoria Alba Iulia; Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia,
  • Tribunalul Alba; Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia,
  • Curtea de Apel Alba Iulia; Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia
  • DNA – ST Alba
  • DIICOT – ST Alba
error: Content is protected !!
Call Now Button